FLAVOURS & OFF FLAVOURS IN BIER

Leer je geproduceerde bieren analyseren, identificeren en verbeteren!

Een goede brouwer verdient zijn strepen met een stabiel en kwalitatief bier.

Een goede brouwer verdient zijn strepen met een stabiel en kwalitatief bier. Vooraleer dit te bereiken zijn al heel wat watertjes met diverse experimenten doorzwommen. Maar daar stopt het niet bij!

Dé troef schuilt hem in het vermogen om de smaken & aroma's (en textuurkenmerken) van elk bier nauwkeurig te detecteren en te beschrijven, zodat bij elk brouwsel gewenste en ongewenste eigenschappen tijdig worden herkend.

    BREWsensory ...

     

    • ...  stand-alone of een series workshops in een LOKALE MICROBROUWERIJ

     

    • ... meegenomen worden doorheen de chemische verbindingen van de belangrijkste FLAVOUR en OFF-FLAVOURS in BIER.

     

    • ... aan de hand van PURE SMAAK- & AROMASTOFFEN van voedingskwaliteit toegevoegd aan monsters van een REFERENTIEBIER.

     

    • ...  telkens gericht op de praktijk van het brouwen, voor, tijdens en na het FERMENTATIEPROCES. Startend met de theorie, volop ruiken en proeven, eindigen met een driehoeks- en/of intensiteit-test.

     

    • ... aangebracht door PETER CROONENBERGHS - BROUWER en LEERMEESTER met ruime ervaring in thuisproductie, microbrouwerijen en industriële brouwerijen. 

       

      • ...GEUR- & SMAAKASSOCIATIES UITWISSELEN en samen een gepast vocabularium ontwikkelen: een molecule wordt een GEUR ... de geur maakt plaats voor een SMAAK ... heerlijk of ongewenst.

        EEN KRITISCH BIERBROUWER

      kan zijn bier effectief identificeren, beheersen en beoordelen bij het brouwen


      • op aanvraag voor eigen team of individueel via programmatie: 1 workshop duurt ongeveer 3 uur
      • Maximaal 20 personen kunnen deelnemen aan een BREWsensory.
      • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn.
      • Inbegrepen: presentatie & werkbladen, lesmateriaal, attest

      Vooral voor commerciële brouwers en omringend personeel van de brouwerij (leveranciers, communicatie,...); gevorderde hobbybrouwers & bierfirma's met ambitie zijn uiteraard ook welkom.


      BREWsensory : een bierproefklas voor de brouwer die  brouwfouten wil herkennen vooraleer de klant komt klagen.

      BREWsensory is een gecertificeerd programma. De opleiding bestaat uit drie modules - elk van ongeveer 3 uur. Na vervollediging van het volledige programma wordt een certificaat overhandigd.

       Bierprofessional in de brouwwereld!  

      Tijdens de BREWsensory worden bier flavours worden olfactorisch aangeboden: met een reukpapiertje gedipt in een pure aromastof. 

      16 verschillende bier flavours worden olfactorisch aangeboden: met een reukpapiertje gedipt in een pure aromastof. 

      De verschillende bierflavours worden een voor een besproken. Waar bevinden zij zich op het biersmaakwiel? Hoe komen ze in het bier terecht? Hoe kan je vermijden dat ze in het bier terecht komen, of juist ervoor zorgen dat ze er je bier aromatiseren?

      Wie herkent de aangeboden aroma’s? 

      Tijdens de BREWsensory proef en ruik je met behulp van referenties.

      10 verschillende bier flavours worden toegevoegd aan een neutraal bier. 

      De deelnemers proberen het bier aan de juiste omschrijving te koppelen, uiteraard na een basisintroductie.

      • BASIC workshop: 5 meest voorkomende flavours in bier
      • ADVANCED workshop: 5 minder voorkomende maar toch belangrijke bier flavours.

      Wie proeft de off flavours? 

      Tijdens de BREWsensory doe je driehoeks- & intensiteitstesten op verschillende bier flavours

      We beoordelen een commercieel bier des huizes; we gaan dieper in op intensiteit van verschillende (off)flavours van hop- & mout. Spiderdiagrammen worden met driehoekstesten aangevuld. Dit alles met de focus op het brouwproces.

      Kortom, het worden gevulde avonden die je een flinke basis geven voor de toekomst van je bier.

      Klaar voor je eigen brouwpraktijk ?

      Geef je wens aan ons kenbaar.







      Vraag een voordeligere groepsprijs per offerte via info@breweducation.be

      Wil je met je vereniging samen deelnemen? Dit kan door een offerte aan te vragen met vermelding van het aantal deelnemers (tot #5, #10 of #15).

      Fikse korting als je lid bent van Alimento

      BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers elk genieten van een korting van 70€/halve werkdag. Check dus snel of je werkegever lid is van Alimento!