een stevige 3-daagse vol ontdekking & socializing in de authentieke familiebrouwerij (sinds 1897)
Je maakt als groot bierliefhebber op een toegankelijke manier kennis met de theoretische basisbeginselen van het bierbrouwen; je leert de noodzakelijke labotechnieken; je gaat aan de slag als leerling-brouwer & maakt kennis met de ingrediëntenmarkt en leert een eigen bierrecept creëren. Als toemaatje word je ingewijd in de wereld van sensory tasting – de basis om (off-) flavors in bier te leren herkennen. Met een beetje geluk moet er in de brouwerij ook gebotteld worden. Degusteren hoort er natuurlijk ook bij.
Brouwen is leuk, maar brouwen is een vak! Een 3-daagse bootcamp met brouwen van A tot Z voor de nieuwsgierige bierliefhebber & hobbybrouwer (bierfirma)!
Alles gebeurt onder deskundige begeleiding van Peter Croonenberghs. Met een jarenlange ervaring als hobbybrouwer, microbrouwer en industrieel brouwer weet hij als geen ander een goede vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.
za 21 juni: 10h00 - 16h00 | theorie in een notendop - we brouwen met een automatische brouwketel |
zo 22 juni:10h00 - 16h00 | technieken in low-budget labo, bierrecept, (off)flavour sensory tasting, degustatie |
ma 23 juni: startuur wordt meegedeeld tijdens de eerste dag | praktijk bierbrouwen samen met de brouwer des huizes in de brouwerij zelf |
Locatie: brouwerij Van Den Bossche, St. Lievensplein 16, St.-Lievens-Esse (Herzele) (Oost-Vlaanderen).
DE MEERWAARDE VAN EEN BOOTCAMP
teamgericht - man-tot-man interactie - volledig plaatje van het brouwproces in 3 dagen tijd - openhartig gesprek met de eigenaar-brouwer… veel fun en antwoord op al je vragen - kan zeker van toepassing zijn als je effectief wil starten; (minimum 5 deelnemers - maximum 10)(geen kennis of ervaring vereist)
3 DAGEN TEVEEL?
Kies in de winkelwagen (BOEK NU) voor de dagoptie die het beste in je agenda past.
za 21 - zo 22 - ma 23 juni: FULL PACKAGE BIERBROUWEN
- syllabus en werkbladen
- volle dag basistheorie bierbrouwen door brouwleermeester Peter + demo BrewMonk
- volle dag praktijk in de pittoreske professionele brouwerij onder begeleiding van Peter en de brouwer des huizes
- volle dag labotechnieken met low cost labomaterialen, basis creatie eigen bierrecept, basis sensory tasting (flavors en off flavors)
- drank, lunches & degustaties
- bierpakket om thuis na te genieten
- ..en heel veel fun samen met een team van andere hobby- en microbrouwers
za 21 juni: THEORETISCHE BASISKENNIS BIERBROUWEN + demo met automatische brouwketel (BrewMonk)
- theoretische uitleg van brouw(leer)meester
- een brouwsel met BrewMonk wordt opgestart en loopt terwijl er les wordt gegeven
- syllabus (brouwgranen & mout, hop, gist, water, mouten, gisten, conditioneren, bottelen, bieranalyse, meten = weten)
- lunch & drank
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.
zo 22 juni: METEN, WEGEN, OORDELEN, TELLEN & DEGUSTEREN
- theoretische uitleg van brouw(leer)meester (met werkblaadjes)
- quality control
- labotechnieken met low cost labomaterialen (oa gisten kweken)
- basis creatie eigen bierrecept
- basis sensory tasting (flavours en off flavours)
- lunch & drank
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.
ma 23 juni: WORKSHOP BIERBROUWEN in de brouwerij
- volle dag praktijk in een pittoreske professionele brouwerij met lange familietraditie
- volledig onder begeleiding van brouwleermeester Peter en de brouwer des huizes
- kort ontbijt, lunch & drank
- bierpakket om nog eens na te genieten
Het geheel wordt afgerond met een gezellige babbel tijdens een korte tasting van de huisbereide bieren.
BREWbootcamp@brouwerij VanDenBossche
BREWbootcamp@brouwerij VanDenBossche
KIES DE OPTIE DIE HET BESTE VOOR JE PAST
gastbrouwerij Van Den Bossche in beeld
(klik op afbeelding om via Facebook het filmpje te bekijken)
Fikse korting
BREWed is erkend opleider van Alimento - de overkoepelende organisatie van de voedingsnijverheid. Ben je werknemer van een brouwerij (of ander bedrijf met Paritair Comité 118/220), dan kan je samen met nog 2 andere werknemers genieten van een korting tot 150€/werk- en compensatiedag. Check dus snel of je werkgever lid is van Alimento!